értékesítési lakásalaprajz

Az ingatlanok értékesítésének egyik leghatékonyabb segédeszköze lehet egy csúcsminõségû, részletgazdag, akár színeiben a projekt arculatával harmonizáló alaprajz. Az átlagos vevõ nem vagy csak nehezen igazok el a mûszaki rajzokon. Ebben hathatós segítség a bútorok, növények, burkolatok és egyéb tárgyak és anyagok plasztikus megjelenítése. A fotorealisztikus marketing lakásalaprajzoknál alapvetõen két típusú megjelenítési módot használunk; az ortografikus és perspektív nézeteket.

sdfkghbdfkg sdkjhsdfsáéáúőüö
az ortografikus lakásértékesítési lapok jellemzõi:
- egyszerûbb és ezáltal költséghatékonyabb elõállíthatóság
- torzításmentes (azaz méretezhetõ és mérhetõ) ábrázolásmód
- a teljes alapterületet ábrázolása

sdfkghbdfkg sdkjhsdfsáéáúőüö
a prespektív lakásértékesítési lapok jellemzõi:
- valódi térbeli megjelenítés
- munkaigényesebb, ezáltal drágább elõállíthatóság
- torzított ábrázolásmód, nem méretezhetõ (más méretarány a különbözõ magasságokban)
- a legtöbb esetben nem ábrázolható a teljes alapterület, mivel egyes falak, válaszfalak betakarhatnak a padló síkjába


Ortografikus lakásalaprajzok esetén egyszerûsített 3D modellt építünk (és nem szükséges a falakon levõ tárgyakkal, dekorációval foglalkoznunk), perspektív alaprajzok esetén viszont (a plafont kivéve) gyakorlatilag a lakások teljeskörû 3D modellezése (és tervezése!) szükséges a fotorealisztikus lakásalaprajzok elkészítéshez.

Mindkét technológia kiegészítõje lehet a hagyományos, vonalas fekete-fehér lakásalaprajz, melyet akár az építésztõ kapott szintalaprajz lakásokra bontásával, méretezéssel, és az építész által megadott helyiség- és lakás négyzetméter adatok ellenõrzéséval vagy kiszámításával is el tudunk készíteni.A típuslakásonként renderelt alaprajzok sablonba illesztésével, az egyedi lakás- és négyzetméter adatok kitöltésével kézsülhetnek el az egyedi lakásértékesítési lapok.

Az alaprajzokat célszerûen olyan formában szerkesztjük végleges kiadvánnyá, melyben az adatok mellett a projekt egyedi arculati elemei is feltûnnek. Így weboldalról letölthetõ pdf állományként vagy kinyomtatva használható dokumentum jön létre.

ortografikus lakásértékesítési lap: sablonba helyezett ortografikus lakásalaprajz, négyzetméter adatokkal feltöltöltve


--- További alaprajzminták ---

Kapcsolódó referenciák: